25 / 04 / 2024

2016 emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi 2.taksiti bugün başlıyor!

2016 emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi 2.taksiti bugün başlıyor!

Mesken ve işyerleri için hem emlak vergisi hem de çevre temizlik vergisi ödeniyor. 2 taksitte ödenebilen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi 2.taksiti bugün başlıyor...


2016 emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi 2.taksiti bugün başlıyor!

Emlak ve çevre temizlik vergisi her yıl aynı dönemde ödeniyor. Sene içinde iki eşit taksit halinde verilen emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti Mart-Nisam ve Mayıs aylarında ödenmişti. Kasım ayı içerisinde ödenecek emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi 2.taksiti bugün başlıyor.


Vergi mükelleflerinin bu ay sonuna kadar ödeme yapmaları gerekiyor. Aksi halde mükellefler vergi cezası ile karşılaşabiliyor.


Bilindiği gibi ev ve işyerleri için hem emlak vergisi hem de çevre temizlik vergisi ödeniyor. Emlak vergisi aynı zamanda arsa ve araziler için de ödenirken; çevre temizlik vergisi bu taşınmazlar için ödenmiyor.


Çevre temizlik vergisi belediyelerin temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor.


Vergi ödemeleri bağlı olunan ilçe belediyesinden yapılıyor. İsteyenler vergi borcunu internet üzerinden online bir şekilde de kapatabiliyor. 


Yalnız meskenler için çevre temizlik vergisi, su faturasına yansıtıldığı için faturanın ödenmesi ile birlikte ödenmiş oluyor.

2016 Kasım ayında ödenecek vergiler!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com