16 / 04 / 2024

Zeytinburnu'ndaki askeri lojmanlar dönüşüme giriyor!

 Zeytinburnu'ndaki askeri lojmanlar dönüşüme giriyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), önceki gün Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) toplam 1.2 milyar lira bedelle 2 milyon metrekarelik arsa satın aldı. İstanbul, Yalova, Niğde, Nevşehir, Denizli ve Konya’da yer alan toplam 110 gayrimenkul arasında en çok İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan 102 dönümlük arsa dikkati çekiyor.



Zeytinburnu’ndaki 600 konutluk askeri lojmanlar dönüşüme giriyor. 102 dönümlük arsayı 400 milyon liraya TOKİ’den alan Emlak Konut GYO, yeni konutlar ve park alanı yaptıracak


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), önceki gün Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) toplam 1.2 milyar lira bedelle 2 milyon metrekarelik arsa satın aldı. İstanbul, Yalova, Niğde, Nevşehir, Denizli ve Konya’da yer alan toplam 110 gayrimenkul arasında en çok İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan 102 dönümlük arsa dikkati çekiyor. Zeytinburnu’nun kalbinde yer alan arsanın üzerinde askeri lojmanlar bulunuyor. 600’ün üzerinde konutun yer aldığı askeri lojmanlar, bu satın alma sonrasında taşınacak.


400 milyon TL verdi

Emlak Konut GYO, ihalesini yaptığı ve bu yıl inşaatının başlaması planlanan 11 dönümlük Kazlıçeşme arazisinden sonra, bölgede büyük bir arazinin daha sahibi oldu. Askeri lojmanların bulunduğu, bölgenin en değerli lokasyonlarından birinde yer alan 102 bin 760 metrekarelik arsayı, Emlak Konut GYO, toplam 400 milyon 5 bin lira bedelle satın aldı. Arsa, Zeytinburnu’nun kalbi olarak ifade edilen bölgede, Olivium Alışveriş Merkezi ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün arasında yer alıyor.


Emlak Konut’un satın aldığı diğer arsalarda olduğu gibi, bu arsayı da arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarması bekleniyor. İhale kapsamında, arsada yeni konutlar inşa edilecek. Lojmanlarda oturanlar ise başka bir yere taşınacak. Alınan bilgilere göre, dönüşüm kapsamında arsanın büyük bir bölümünün park ve donatı alanlarına ayrılması hedefleniyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da daha önce arsanın parka dönüştürüleceğine ilişkin açıklamaları olmuştu.


İstanbul’da yeni arsa

Emlak Konut GYO’nun TOKİ’den satın aldığı gayrimenkullerin arasında İstanbul’un çeşitli yerlerindeki arsalar da yer alıyor.


Şirket TOKİ’den Mahmutbey, İkitelli, Kağıthane, Altunizade, Tuzla, Küçükbakkalköy, Bakırköy, Kağıthane ve Şile’de de çeşitli büyüklüklerde arsalar satın aldı. Bunların arasında Başakşehir’deki 86 dönümlük arsa 130 milyon liralık, Kağıthane’deki 36 dönümlük arsa 116 milyon liralık fiyatıyla dikkat çekti.


Anadolu hedefi için 5 ilde arsa aldı

EMLAK Konut GYO, 2015 yılında Anadolu’ya açılma hedefinde. Anadolu illerinde yatırımlarını artırmak isteyen Emlak Konut, TOKİ’den aldığı arsalarla da bu hedefinde kararlı olduğunu ortaya koydu. Emlak Konut, Yalova Çiftlikköy’de 1.5 milyon metrekarelik dev bir arazi satın aldı. Bu arsa için TOKİ’ye 178.3 milyon lira ödeme yaptı. Niğde’deki 27.7 dönümlük arsaya 20.2 milyon lira, Denizli Merkez’deki 95 dönümlük arsaya 74.7 milyon lira, Nevşehir Merkez’de 31 dönümlük arsaya 70 milyon lira, Konya Meram’daki 60.6 dönümlük arsaya da 85 milyon lira bedel ödedi.



Vatan / Meltem Kara



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016