18 / 04 / 2024

Galatasaray Riva projesi bu yaz satışa çıkacak!

 Galatasaray Riva projesi bu yaz satışa çıkacak!

Bu yılın Temmuz ya da Ağustos ayında satışa çıkması planlanan Galatasaray Riva projesinde metrekare fiyatının 7 bin liradan başlayacak...


 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul Riva’daki arsasında toplam 869 bin 522 metrekare bir proje inşa edecek. 


 Emlak Konut, Riva projesinin Eko-Köy projesi olması için de çalışma yaptı.  Bu yılın Temmuz ya da Ağustos ayında satışa çıkması planlanan projede 206 bin 497 metrekarelik özel orman alanı bulunuyor.  


Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, az katlı ve müstakil yapıların yer alacağı projede evlerin metrekare fiyatının 7 bin liradan başlaması planlanıyor. Galatasaray Riva projesinde büyük metrekareli ve yüksek fiyatlı villalar yerine, orta üstü gelir grubunun da alabileceği konutlar bulunacak.

 

Emlak Konut ile Galatasaray arasında imzalanan protokole göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak. İhaleyi kazanan Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyon TL'lik projeden şirket payı için Emlak Konut'a 952 milyon TL taahhüt etmişti. Bu durumda gelirin yüzde 8'’ine denk gelen 761.6 milyon TL kulübün olacak. İhalede yeni tabloya göre de Emlak Konut payı 190 milyon 400 bin TL olacak.  



 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler