28 / 03 / 2024

Galatasaray Riva arazisinin ihalesi bugün yapılacak!

 Galatasaray Riva arazisinin ihalesi bugün yapılacak!

Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki arsası bugün saat 14:30'da Emlak Konut GYO öncülüğünde ihaleye çıkıyor. 388.7 milyon TL değere sahip arazi için 10’dan fazla firmanın teklif vermesi bekleniyor...


Emlak Konut öncülüğündeki İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin birinci oturumu bugün saat 14:30'da yapılacak.  İhalenin 2. oturumunun ise ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil. 

Toplam 1 milyon 157 bin metrekarelik Riva arsasının ihalesi, Emlak Konut GYO Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale ve Sözleşme yönetmeliği kapsamında, açık ihale usulü ile kapalı zarf teklif alma (1. oturum) ve pazarlık-açık artırma (2. oturum) halinde yapılacak. 

Esas inşaat alanı 173 bin 904 metrekare olan arsa için 10'dan fazla ihaleye katılım mektubu alan firma bulunuyor. Gap İnşaat ve Ege Yapı'nın değerlendirme aşamasında olduğu bilinirken, Teknik Yapı, Dap Yapı, Fuzul Grup ve Makro İnşaat'ın ihaleye katılması kesin gözüyle bakılıyor.

Riva arazisinin yüzde 80'i Galatasaray'ın yüzde 20'si ise Emlak Konut GYO'nun olacak. Arazinin değer ise 388.7 milyon  TL.

İhale hasılat paylaşım modeli ile gerçekleşecek ve  markalı konut üreticilerini bir araya getirecek. Arsa satışının Galatasaray kulübünü maddi olarak rahatlatması da bekleniyor.

Arsa bilgileri şu şekilde:

1-) Beykoz Riva'daki 0 ada 3203 parsel numaralı bölüm konut imarlı. Toplam arsa alanı 869 bin 522 metrekare, emsal değeri 0,20, emsale esas inşaat alanı 173 bin 904 metrekare, bina yüksekliği ise H: 2 kat.

2-) Beykoz Riva'daki 0 ada 3201 parsel numaralı bölüm özel orman imarlı. Toplam arsa alanı 206 bin 497 metrekare büyüklüğünde. 

3-) Beykoz Riva'daki 3203 parsel numaralı bölüm ilköğretim tesis alanı imarlı. Bu parselin toplam arsa alanı 8 bin 423 metrekare.

4-) Beykoz Riva'da yapılacak park alanının toplam arsa alanı 72 bin 560 metrekare.

Plan notları

1-) Konut alanlarında uygulama mimari avan projeye göre yapılacak olup R: 0,20 ve H:2 kat (max. 7m.) ile sınırlıdır ve bina birim taban alanı emsal değerini aşmamak ve çekme mesafeleri içinde kalmak koşulu ile max. 200 metrekareyi geçemez.

2-) Özel orman alanları; rekreasyon amaçlı gezinti, yürüyüş ve dinlence alanı olup hiçbir inşaat faaliyeti yapılamaz. Bu alanların inşaat hakkı diğer alanlarda kullanılamaz. 



İhale ilanı için  tıklayın



Proje görselleri;


 Galatasaray Riva arazisinin ihalesi bugün yapılacak!


 Galatasaray Riva arazisinin ihalesi bugün yapılacak!


  Galatasaray Riva arazisinin ihalesi bugün yapılacak!


 Galatasaray Riva arazisinin ihalesi bugün yapılacak!






Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com