29 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO bu yıl 15 bin konutluk ihaleye imza attı!

Emlak Konut GYO bu yıl 15 bin konutluk ihaleye imza attı!

Emlak Konut, bu yıl 15 bin konutluk ihale yaparak önemli bir başarıya imza attı. Genel Müdür Kurum, "4 şehirde yapılacak ihalelerle bu sayı 20 bine çıkacak...


Emlak Konut, bu yıl 15 bin konutluk ihale yaparak önemli bir başarıya imza attı. Genel Müdür Kurum, "4 şehirde yapılacak ihalelerle bu sayı 20 bine çıkacak. Hedefimiz 24 bin konut" dedi. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, yeni bir rekora daha imza attı. Bu yıl içinde 15 bin konutun ihalesini yapan şirket, 4 bin 400 konutun ihalesi için hazırlıklarını tamamladı. Ulaştığı konut sayısıyla çok önemli bir rekora imza atan şirketin hedefi yeni ihalelerle konut sayısını 24 bine çıkarmak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yılın ilk yarısında 9 yeni projeyi ihaleye çıkardıklarını söyleyerek, "Bunların ihaleye esas maliyetleri yaklaşık 2.63 milyar lira. Bu ihalelerin toplam satış 16 milyar. İdare payı ise 6.23 milyar lira olacak. Şu an itibarıyla tüm sözleşmelerini imzalayarak ilkyarı hedeflerimizi tutturduk" diye konuştu. 


Dört şehirde ihale yapılacak 

Halen 5 ihalenin hazırlık sürecinde olduğunun altını çizen Kurum, Nevşehir, Denizli,  Ankara  ve İstanbul ihalelerinin yapılacağını söyledi. Kurum, "Nevşehir'de 600, Denizli'de bin 500, Ankara Çayyolu'nda 500, istanbul Ispartakule'de ise bin 800 konutun ihalesini yapacağız. Bu yıl içinde yaptığımız 15 bin konutluk ihaleyle toplam sayıyı 20 bine çıkaracağız. Ardından 4 bin 400 konutun ihalesi olacak. 

Böylece rakam 24 bine ulaşacak." 


Bir an önce istikrar sağlansın 

Seçimlerin gayrimenkul satışlarının düşük seyrettiği yaz aylarına denk gelmesinin sektör açısından şans olarak değerlendiren Kurum, ülkenin bir an önce istikrara kavuşması gerektiğini söyledi. Kurum, "Gayrimenkul, ülke ekonomisi açısından lokomotif sektör. Dolayısıyla istikrarın bir an önce sağlanması gerekiyor. Bunun için de bir an önce gereken yapılmalı" şeklinde konuştu. Üsküdar'daki eski hava lojmanları arazisini de eylülde ihaleye çıkacaklarını söyleyen Kurum, o bölgede butik bir proje yapılacağını söyledi. Arazinin Validebağ Korusu'na komşu olduğunu anlatan Kurum, "Burada 5 katlı lojmanlar var. Koruyla bir alakası yok, sadece komşu. Zaten aradan yol geçiyor. Emsali ise 1. Üsküdar planları neyse o kalacak. Bizim yaptığımız ilave bir plan yok. Ne yükseklikle ne de emsalle oynadık. Yüzde 75'i de yeşil alan olacak. Önümüzdeki yıl nisanda satışa çıkabilir" diye konuştu. 


Temmuz şampiyonu Ispartakule evleri 

Emlak Konut GYO, temmuzda toplam bin 163 bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdi. Bu satıştan 575 milyon 196 bin TL gelir elde etti. En yüksek satışa ise Ispartakule Evleri'nde ulaşıldı. Toplam 400 bağımsız birim satışının gerçekleştiği Emlak Konut Ispartakule Evleri 1'nci etabından 176 milyon 120 bin TL, 426 birim satışının gerçekleştirildiği Ispartakule 2'nci etabında 172 milyon 32 bin 673 TL gelir elde edildi. 2015 ciro hedeflerinin 6.7 milyar olduğunu söyleyen Kurum, "Bu ay yaklaşık 6 bin bağımsız bölümün satışını yaptık. Ciromuz ise 3.6 milyar lira oldu" diye konuştu. 


Ticari Hayat



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler