29 / 03 / 2024

Emlak Konut Alsancak projesinde bir adım daha atıldı!

Emlak Konut Alsancak projesinde bir adım daha atıldı!

Emlak Konut GYO ve Tariş Koorperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek.


Toplamda 140 bin metrekare alan büyüklüğe sahip İzmir Liman Arkası bölgesindeki proje turizm, ticaret ve kültür odaklı olacak şekilde tasarlanıyor. Yaklaşık 820 milyon TL hasılat öngörülen proje ile İzmir’in atıl kalmış olan bu kısmını kentin kullanımına kazandırılması, fiziksel ve görsel açıdan sağlıklı mekanlar oluşturulması ve şehrin kentsel yaşam standardını arttırılması hedeflenmektedir.


Düzenlenen imza töreninde Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile birlikte Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Hüseyin Cahit Çetin, Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkan Yardımcısı Faruk Aydın ve Yemta A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Özbek bulundu.


İzmir’in kent yaşamına yön verecek tarihi imza

Protokol imza töreninde projeye dair görüşlerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: İzmir’in kent yaşamına yön verecek nitelikteki bu proje için bugün Tariş Kooperatif Birlikleri ile birlikte tarihi bir imza atıyoruz. Ülkemizin en değerli şehirlerinden İzmir’in güzelliğine güzellik katacak bir proje için yola çıktık. İzmir’in bizim açımızdan ayrı bir anlamı bulunuyor. Bilindiği üzere Mavişehir bölgesi, Emlak Bankası tarafından 90’lı yıllarda projelendirilmeye başlanmıştır. Emlak Konut GYO olarak 2000’li yıllardan itibaren biz de bu bölgeye yatırım yaparak yaşam kalitesi yüksek, modern yaşam alanları oluşturmaya başladık.


“Soyak Mavişehir”, “Emlak Konut Pelikan Sitesi”, “Mavişehir Modern” ve “ParkYaşam Mavişehir” gibi proje değerleri toplamı yaklaşık 1.2 milyar TL’yi bulan projeleri başarıyla tamamladık. Yaklaşık 4.000 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Mavişehir bölgesinde geliştirdiğimiz projelerde yaklaşık