29 / 03 / 2024

Türkiye'deki Suriyeli çocuklara okul yapılacak!

Türkiye'deki Suriyeli çocuklara okul yapılacak!

Dünya Bankası (DB), Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve KfW, 150 milyon euro finansmanla Türkiye'deki Suriyeli çocuklara yönelik okullar inşa edilmesi için proje başlattı.


Dünya Bankası (DB), Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve KfW, 150 milyon euro finansmanla Türkiye'deki Suriyeli çocuklara yönelik okullar inşa edilmesi için proje başlattı. MEB, bu kapsamda yaklaşık 56 örgün ve yaygın eğitim tesisi inşa ederek 40 binden fazla doğrudan faydalanıcıya ulaşacak.


TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Proje temel olarak okul çağındaki geçici koruma sağlanan Suriyeli (GKSS) nüfusun çoğunluğunun yaşadığı ve Türkiye'nin şu anda en yüksek yoğunluktaki okul dışı GKSS nüfusuna ev sahipliği yapan Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerine odaklanacak. Türkiye'nin dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğunu belirten Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, "Sığınmacıların 2.8 milyonu Suriyeli. Türkiye Hükümeti ve halkı sığınmacıların çoğuna kayıt yaptırmaları, ev bulmaları ve temel sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanmaları için yardımcı oldu" dedi. 150 milyon euroluk finansman, Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibeden karşılanacak.


Sabah