28 / 03 / 2024

Doğa Gayrimenkul'den Dragos'ta yeni proje! Metrekaresi 3 bin 500 TL'ye!

Doğa Gayrimenkul'den Dragos'ta yeni proje! Metrekaresi 3 bin 500 TL'ye!

Anadolu yakasında Maltepe Dragos'ta inşaatına başlayacağı rezidans projesi, Doğa Gayrimenkul'ün en büyük projesi olacak. nadolu yakasındaki en büyük projesi olacak olan projede 228 konut bulunacak. Konutların metrekare ortalama birim fiyatı ise 3.500 TL o


Dragos'taki projelerini Eylül'de satışa çıkmayı planladıklarını söyleyen Doğa Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkam Ari Duek," Bu arsayı ilk alıp işlediğim zaman hedefim Eylül'de satışa çıkmaktı. Seçim biter, bakanlıklar yerine oturur, insanlar tatile gider, ramazan için geri dönerler, okullar açılır, biz de piyasaya çıkarız diye düşündüm. Ön satışlar için biraz daha erken satışa çıkmayı planlıyoruz. Doğa severlere özel internetten satışa başlayacağız. Bir firmayla anlaşma aşamasındayız. Bizim için ilk satışları internetten o yapacak. Aynı zamanda da özel gösterim yapacağız. Daha resmi olarak satışa çıkmadan ilk önce onlara göstereceğiz. Satış ofisinden bir tek onlar görecek. Hem dairelerini seçme şansları olacak, hem de özel fiyatlarla alacaklar" diyor.

Metrekaresi 3.500 TL
10 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek rezidans projesi, 26 bin metrekare satılabilir alana, 45 bin metrekare kapalı alana sahip. Doğa Gayrimenkul'ün Anadolu yakasındaki en büyük projesi olacak olan projede 1+0,1+1,2+1 ve 3+1 tipinde 228 konut bulunacak. Projenin mimarisinin ödüllü mimar Hasan Çalışlar'a ait olduğunu söyleyen Duek, "Projede, 6 katlı düzlemsel bir kütleden çıkan ve 35 kat olması öngörülen rezidans kulesi olacak. Yanı 6 katlı bir kütle ve ona bağlantısı olan 35 katlı farklı bir kütle şeklinde... Muhteşem deniz ve adalar manzarasına hakim olacak. İlk 6 kattaki daireler ise muazzam bir yeşil ve gölet manzarasına sahip olacak. Konutların metrekare ortalama birim fiyatı ise 3.500 TL olacak. 30 ay sonra, proje tamamlandığında ise yüzde 50 ve 60 prim yapacak" diyor.

Hedef kitle yeni nesil
"İş hayatında başarılı, belli bir kültür seviyesinde, eğitimi yüksek, kendi parasını kendi kazanan genç nesili çekeceğiz bu projeye" diyen Ari Duek sözlerine şöyle devam ediyor: "Genç kesim Cadde'de eski binalara ya da yeni yapılmış binalara 1 milyon TL ödeyeceğine, projemizden 1+1 ya da 2+1 alacaklar. Biz bu projede ilk kez aileleri değil gençleri öne çıkarıyoruz. Genelde projelerde hedef kitle hep aile. Ancak şu anda gümbür gümbür gelen bir genç nesil var. Biz de farklılık yaparak onlara proje yapacağız."

Aidatı minimum yapmak için çalışıyoruz
Aidatlar konusunda da çalıştıklarını söyleyen Duek, "Minimumda tutmak için bütün fonksiyonları insansız çalıştırmaya çalışıyoruz. 1+1 ev var mesela, misafirlerin geldi, aşağıda bir yemek odası olacak, onu kiralayabileceksin. Yemek odasında kitchenette ve yemek masası olacak. Orda yemek vereceksin. Ama her şeyi kendin getireceksin. Sonra sen çıkınca temizlenecek. Şu anda ISS diye bir firma var, sitelere hizmet veriyor. Bu firmayla bu projenin hepsini konuşuyoruz. Mekanik ve elektronik sistemlerini de kontrol ediyorlar. İlerde aidatları düşürebilmek için şimdiden doğru kurguları yapıyoruz" diyor.

Stüdyo değil 1+1 satıyor
Farklı ihtiyaçlara göre daire alternatiflerinin sunulduğu Doğa Gayrimenkul'ün Feriköy'de inşa ettiği Feriloft projesi de özellikle öğrenciler, iş adamları, yabancılar ve şehir hayatını seven gençler tarafından tercih ediliyor. Duek, "Feriloft'ta 1+1,2+1 ve 3+1 konutlar yaptık. 3+1 tipi yaparken bir de stüdyo yaptık. Ben fark ettim ki otel odası gibi yapmışız, satılmıyor. İnsanlar evinde ikinci bir delik daha olsa, o delikte yatağı olsun ister. Gittim bir mimara anlattım. Yatağın önüne bir paravan çektim. Stüdyoları 1+1 diye lanse ettik. 180 bin TL'den başladı 130 bin TL'den satılmayan daire. Şu anda 220 bin TL'de. 5 tane konut kaldı, hepsi satıldı. Bir de 3+1 yaptık. Orda şöyle bir problem var, hedef kitle için brüt metrekare büyük geliyor ve o metrekare fiyatını da veremiyor. 500-600 bin TL veremiyor. O zaman 3+1'leri 1+1 ve 2+1 diye böldük ve onlar da satıldı. O yüzden şimdi yeni projemizde 2 tip 1+1 ve 2+1, bir tip de 3+1 yapıyoruz" diyor.

Doğa'nın diğer projelerinde son durum
İstanbul'un en merkezi noktalarından Feriköy'de inşaatı devam eden Feriloft B Blokta 56 metrekare 103 metrekare büyüklüğündeki son 5 daire satışta. 260 bin TL'den başlayan 1+1 daireler Aralık 2011'de teslim ediliyor. Son 5 daire için şimdi alıp teslimde ödemeye başlama fırsatı sunuluyor. Projenin C ve D bloklarında ise yaşam başladı. Al ve A2 blokların ise temelleri atıldı. Ağustos 2011'de de kaba inşaatları bitiyor. Yaşam başladığında ise aidatlar 250 TL ile 300 TL arasında değişecek. Satışa çıktığı ilk günden bu yana ufak daireler yüzde 100, büyük daireler ise yüzde 50 prim yaptı. Göktürk'te Ena Gayrimekul ile ortak inşa edilen Doğa Teras'm kaba inşaatı bitti ancak tamamı Mart 2012'de bitecek. 63 daireden oluşan projede şu ana kadar 22 daire satıldı. Göktürk'te inşa edilen ve yaşamın başladığı Doğa 77 projesinde son 2 daire kaldı. Dairelerden biri 2+1 bahçe katı 94 metrekare 335 bin TL'ye, 3+1 çatı dubleksi 179 metrekare ise 480 bin TL'ye satılıyor.
HÜRRİYET
 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler