19 / 04 / 2024

İşte Türklerin Londra’da yatırım yapmasının sebepleri!

İşte Türklerin Londra’da yatırım yapmasının sebepleri!

Türkiye’de uzun yıllar emlak pazarlama konusunda çalıştıktan sonra Londra’ya yerleşen Şengül Kümeçal, son 15 yıldır yaşadığı Londra’da mesleğini sürdürüyor. Kümeçal, Türkler tarafından Londra'da satın alınan evlerde ciddi artış olduğunu söylüyor.


Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu karmaşık durumdan dolayı Londra güvenliği ile öne çıkıyor. Londra'nın dünyanın dört bir yanındaki çalkalanmadan çok etkilenmemesi insanları Londra'ya çeken bir faktör.


Türkiye’de uzun yıllar emlak pazarlama konusunda çalıştıktan sonra Londra’ya yerleşen Şengül Kümeçal, son 15 yıldır yaşadığı Londra’da mesleğini sürdürüyor. Kümeçal, Türkler tarafından Londra'da satın alınan evlerde ciddi artış olduğunu söylüyor.


Çocuklarını yurt dışında okutan ailelerin güvenli limanı Londra

Eskiden Türkiye'deki insanlar çocuklarını Amerika'da okuturdu. Ancak 11 Eylül’den sonra Müslamanlara karşı oluşan negatif bakış açısı varlıklı aileleri yeni bir metropol arayışına yöneltti. Pek çok aile çocuklarının eğitimi için İngiltere'yi tercih etmeye başladı. Türkiye’den Londra’ya çok fazla sayıda uçuş alternatifi olması ve yakınlığı da çocuklarını yurt dışında okutmak isteyen aileler için Londra’yı cazip kıldı.

Ödeme şartlarının kolaylığı cazip kılıyor

İngiltere vatandaşı değilseniz bankalar normalde kredi vermiyor. Ancak Türkiye'de geliri iyi olan kişiler, vatandaş olmadan da gayrimenkul edinilebiliyor. Yüzde 70'e kadar ve yıllık yüzde 3.5 civarında faizle mortgage alabiliyor. Biraz da bu sebeple yani ödeme şartlarının kolaylığı nedeniyle Londra, son zamanlarda Türk yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. 

Türk yatırımcı, Battersaea bölgesini keşfetti

Londra’da son senelerde esnetilen inşaat izinleri nedeniyle şu anda devam etmekte olan Thames Nehri kenarındaki bazı projelere Türk yatırımcıların ciddi ilgisini gözlemliyoruz. Londra’nın içinden geçen bu nehre bakan evler, tıpkı bizdeki Boğaz manzaralı evler gibi oldukça popüler ve pahalı olmasına rağmen gelişmekte olan bazı bölgelerde fiyatlar nispeten düşük.


Örnek verecek olursak; Battersaea bölgesi bu anlamda lider konumda. Amerikan Konsolosluğu’nun yeni binası ve Apple’in Battersea’ya taşınacak olması ve yeni hizmete girecek olan Nine Elms metro hattı ile ulaşımın kolaylaşması bölgenin yıldızını parlatıyor. Söz konusu bölgedeki projelerin tamamına yakınının 2021’ye kadar bitmesi bekleniyor.


1 milyon İngiliz Sterlini ( yaklaşık 4,2 milyon TL) bedelle 2 yatak odalı bir daire almak istediginizde;

Sözleşme gününden itibaren 3 hafta içinde tutarın yüzde 10’nu (420 bin TL), 


İzleyen yılın 12. ayında satış tutarının yüzde 10’u ve kalan tutar yani yüzde 80’i teslim tarihinde (2020-2021 yılında), 25 yıllık kredi kullandırılarak yapılıyor. 


Söz konusu gayrimenkul teslim alındıktan sonra kiraya verildiğinde, kira tutarı kullanılan kredinin aylık ödemelerini karşılıyor.


Londra’da evi olan ünlüler

Mükemmel okulların ve büyük finans merkezlerinin olduğu bu güzel şehir aynı zamanda uygulanan makul vergi sistemi dolayısıyla yalnız Türkler tarafından değil dünyanın dört bir tarafındaki yatırımcılar nezdinde de rağbet görüyor.  Özellikle son beş yıldır Londra'ya rağbet gösteren Türkiye'deki iş- adamları ve sanatçılar Londra'da sürekli daire, arsa ve bina satın alıyor. 


Türk işadamlarının, futbolcuların ve sanatçıların emlak almak için gözü Londra'da. Haluk Bilginer’in Notting Hill bölgesinde evi bulunuyor. Pan Peninsula Tower 1'de bir daire sahibi olan Hülya Avşar, daireyi 1 milyon sterline almıştı. Seda Sayan ise Paris Hilton'un oturduğu Kensington bölgesini seçerken, Kıvanç Tatlıtuğ, Londra'daki evini geçen yıl 400 bin sterline satın aldı. 


Londra’ya gelen yatırımcılara yardımcı olan Şengül Kümeçal, ilgilenenleri bilgilendirmek üzere sık sık Türkiye’ye gelip prezentasyonlar yapıyor.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri