29 / 03 / 2024

Hollanda, Türkiye'ye emlak yatırımında ilk sırada yer alıyor!

Hollanda, Türkiye'ye emlak yatırımında ilk sırada yer alıyor!

Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre Hollanda, Türkiye'ye emlak yatırımında ilk sırada yer alıyor.Turizm ve catering firmaları da emlak ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterenler gibi, çoğunlukla turistik yörelerde yatırım yapıyor.


EKONOMİ Bakanlığı’nın raporuna göre ise Hollanda, Türkiye’de yapılan toplam doğrudan yabancı yatırım tutarı içinde ilk sırada.


Türkiye’deki yabancı sermayeli firma sayısında ise Alman ve İngilizlerden sonra üçüncü sırada olan Hollandalılar daha çok emlak, inşaat ve turizm sektörlerinde yatırım yapıyor. Raporda şu bilgilere yer verildi:


Büyük Hollanda şirketleri ya yeni ticari projeler üstlenmekte ya da yerel firma ve gayrimenkulleri satın alıyor. İnşaat ve pazarlama konularında uzmanlaşmış küçük ölçekli pek çok Hollanda firması, tatil yörelerindeki yerleşim projelerinde yoğun olarak faaliyet gösteriyor.


Turizm ve catering firmaları da emlak ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterenler gibi, çoğunlukla turistik yörelerde yatırım yapıyor. Bu iki sektörde çalışan Hollanda kökenli firmalar, genellikle Antalya, Aydın ve Muğla civarında bulunuyor.


Öte yandan Ekonomi Bakanlığı raporunda Türkiye Eylem Planı kapsamındaki saptamalara dikkat çekildi. Raporda şu ifadeler yer aldı: “ Hollanda iş çevreleri için Türkiye pazarı çok önem taşıyor, ancak görüş Hollandalı işadamları nezdinde Türk firmalarının olumsuz bir imaja sahip olduğu, bunun da ticaretin ve yatırımların istenilen düzeyde artmasını engellediği yönündedir. Diğer taraftan, Hollandalı tüketiciler nezdinde de Türkiye ve Türk malı imajı çok iyi durumda değildir.”  


Hürriyet 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri