29 / 03 / 2024

MODEKO 2016'da yüzde 40 büyümeyi hedefliyor!

 MODEKO 2016'da yüzde 40 büyümeyi hedefliyor!

İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı (MODEKO), 25 Şubat'ta kapılarını açacak. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, "Fuar alanında yer sıkıntısına rağmen yüzde 10 büyüdük. Gelecek yıl yeni fuar alanına geçilmesiyle yüzde 20 ile yüzde 40 arasında büyüme hedefleniyor" dedi.



İhracata katkı

MODEKO için tüm yerlerin dolduğunu dile getiren İşleyen, "Şu anda 50'ye yakın firma dışarda kaldı. Bugün 192 firma 200'e yakın marka var" diye konuştu.


Fuarların ihracata da büyük katkısı olduğunu dile getiren İşleyen, "Mobilya sektörünün ihracatı yüzde 13 arttı. Türkiye ihracatı 1.25 milyar dolara yükseldi. Mobilya sektörü 5 yıl içinde 10 milyar dolar ihracata çıkmak ve dünyanın mobilya ihracatı yapan ülkeleri arasında ilk 10'a çıkmak hedefi var. Fuarcılık şirketleri olarak fuarları düzenleyip alım heyetleri organize ederek de sektörün bu hedefine katkı koymayı hedefliyoruz" diye konuştu. Yeni kurdukları Ofis Mobilyacıları Derneği ile bu sektöre de destek olduklarını belirten Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, "MODEKA'da 2 yıl ara verdiğimiz ofis mobilyaları alanını yeniden oluşturduk. 102'ye yakın firmayı İzmir'e getireceğiz. Sektörün en büyük fuarı olan İstanbul'a bile bu kadar büyük katılımcı organizasyonu yapılmadı" dedi.



Yeni Asır