24 / 04 / 2024

Füceyre emirinin İngiltere'deki şatosunun dekorasyonunu aldık!

Füceyre emirinin İngiltere'deki şatosunun dekorasyonunu aldık!

Dünyanın önde gelen zenginlerine mobilya satan Adnan Bostan, "Satışlarımızda azalma yok. Son olarak Füceyre emirinin İngiltere'deki şatosunun dekorasyonunu aldık" dedi..


Lüks segmentte mobilya üretimi yapan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, dünyada yaşanan krize rağmen zenginlerin mobilyaya para harcamaktan vazgeçmediğini söyledi. Azerbaycan, Türkmenistan, Rusya, Hindistan ve Ortadoğu'da hızla büyümeye devam ettiklerini belirten Bostan, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle çalıştıklarını anlattı. Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nden Füceyre emiriyle anlaştıklarını, emirin İngiltere'nin lüks semti Birmingham'daki 102 odalı şatosunu dekore edeceklerini açıklayan Adnan Bostan'la, büyüme planlarını konuştuk... 


 Dünyada birçok ülkede kriz ve karışıklık var. Bu durum mobilya satışlarını nasıl etkiliyor? 

Zenginler kriz filan dinlemiyor, harcamaya devam ediyor. Büyük bir sıkıntıdan geçen Rusya'ya bile satışlarımızda azalma yok. Çünkü zengine kriz yok. Alt gelir grubuna hitap etseydik sıkıntı yaşardık. Rusya'da Gazprom'un ofislerini oligarkların evlerini yapıyoruz. 


 Hangi ülkelerde varsınız? 

Satışlarımızın yüzde 90'ını 26 ülkeye yapıyoruz. En büyük pazarlarımız Azerbaycan ve Türkmenistan. Yurtdışında Türk firmalarının bulunduğu birçok ülkelerde projelerde etkin rol oynuyoruz. 


 Arap zenginlere proje yapmıyor musunuz? 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Füceyre emirinin İngiltere'deki şatosunun dekorasyonunu aldık. 6 ay önce başlayan 102 odalı proje, en az iki yıl sürecek. Ülkenin lüks semti Birmingham'da muhteşem bir yer. Bu tür projeleri alırken İtalyanlarla rekabet ediyoruz. Ancak bizim teslim sürelerimiz çok hızlı, bir de İtalyanlara göre fiyatlarımız çok daha uygun. Yükselen Türkiye imajı da bize ivme kazandırdı. 


İtalyanlarla görüşüyor

 Yabancı ortaklık düşünüyor musunuz? 

Bir yıldan beri bu yönde çalışmalarımız var. İtalyan markalarıyla Türkiye'de ortak üretim yapmak istiyoruz. Birkaç firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Satın almaya da açığız ama önceliğimiz işbirliği. İtalyanlar gayet sıcak bakıyor. 


NİJERYA'DA BÜYÜYOR

 Afrika pazarından beklentileriniz neler? 

Bizim için çok önemli bir bölge. Özellikle Nijerya pazarına odaklandık. Orada şirketimiz ve showroomumuz var. Büyük petrol şirketlerinin orada ofisleri var, ayrıca sayıları artan lüks konutlar da önemli bir potansiyel oluşturuyor. 


DİZİ ETKİSİ

Mobilya satışlarında dizilerin çok büyük etkisi var. Yabancılar çoğunlukla bizden dizilerde gördükleri mobilyaları istiyor. İhracatımızda Türkiye'ye gelen turistlerin çok büyük etkisi var. Son yıllarda dünyada Türk malı imajı güçlendi. Sağlam ve kaliteli algısı oturdu. 


Feride Cem-Sabah