29 / 03 / 2024

Evinizi geniş gösterecek dekorasyon ipuçları!

 Evinizi geniş gösterecek dekorasyon ipuçları!

Artık evler daha küçük. Evinizi daha geniş gösterecek bazı ipuçları aynı zamanda size rahatlık ve konfor da sağlayacak. Evinizi geniş gösterecek dekorasyon ipuçları haberimizde!


Artık evler daha küçük. Evinizi daha geniş gösterecek bazı ipuçları aynı zamanda size rahatlık ve konfor da sağlayacak.


Katlanabilen ya da kaldırılabilen yatak


Yataklar evin en çok yer kaplayan eşyaları. Katlanabilir ya da ortadan kaldırılabilir yataklar küçük evleri büyük göstermek için belki de ilk uygulanması gereken dekorasyon önerimiz.


Duvarlara veda deyin

Odanızda duvar kullanmak yerine odayı bölen eşyalar kullanmak odadan daha çok yararlanmanızı sağlar. Ahşap bir eşya, dinlenme koltuğu ya da bir bitki odanızı bölmek için alternatif olabilir.


Daha çok ışık

Işık evi geniş göstermek için en önemli unsur. Bu yüzden neredeyse hiç bir perdeyi kapalı tutmayın. Perde yerine storlar mekanın bölünmesini de engelleyeceğinden evinizi daha geniş gösterir.


Çatı arasında uyumak iyi bir çözüm

Küçük evlerde çatı araları yatak odaları için harika bir alternatif olabilir. Böylece yatak odası ve yaşam alanı birbirinden kolaylıkla ayrılır.


Açık gardırop kullanın

Büyük gardıroplar hem çok yer kaplar hem de ağırdır. Kıyafetleriniz için rafları, açık askılıkları ve hasırdan kutuları kullanarak odanızı daha geniş gösterebilirsiniz.


Raf kullanın

Kapalı dolaplar yerine çatal-kaşık ya da vazolarınız için raf kullanın. Bu evi hem daha düzenli gösterir, hem de blok bir mobilyadan daha fazla eve ferahlık katar.


Mobilya malzemeleri ve renkler konusunda sade olun

Dengeli renk seçimleri küçük evleri daha geniş gösterir. Açık renklerin küçük evler için en iyi alternatif olduğunu da hemen söyleyelim. Koyu renkler, ağır ve hantal mobilyalardan uzak durun.


Açık dolap kullanın

Mutfağınızda kapaksız dolaplar kullanmak mekanı daha az böleceği için evinizin daha geniş görünmesini sağlar.


Yerden tavana kitaplık

Küçük evlerde en minik alan bile çok değerli olabilir. Bu yüzden yerden tavana kadar olan kitaplar hem duvarlara etkileyici bir görüntü verir hem de çok kitap kaldırır.


Bitkiler dekorasyona renk katar Bitkiler odaya hayat ve renk verir. Taze çiçekler sürekli yenilendiği için dekorasyonda tek düzelikten çıkmanıız da sağlar. Yalnız dekorasyonda çok fazla çiçek kullanmak kalabalık bir his de verebilir. Farklı yükseklikler


Alçak mobilya kullanın

Özellikle bir asma katınız da varsa, tavan yüksekliğiniz iyice azalmış demektir. Bu yüzden yüksek olmayan mobilyalar her zaman evinizi daha geniş gösterir.


Merpen altlarını mutlaka kullanın

Merpen altları genelde kullanılmaz ama bu bir küçük evde asla yayılmaması gereken bir hata olur. Merpen altlarını depo, dolap ve hatta yatak alanı olarak bile kullanabilirsiniz.


Dolaptan bir çalışma odası

Kim demiş dolaplar sadece kıyafetler için diye. Dolabın içine yerleştireceğiniz gizli çalışma odanız size evde yer kazandırır.


Mutfak tezgahını aynı zamanda yemek masası olarak kullanın Eviniz geniş olmadığı için belki ayrı bir yemek bölümünüz de olmayacak. En güzel alternatif mutfak tezgahınıza yeni bir görev yüklemek. Şık bir mutfak tezgahı yaratırsanız rahatlıkla yemek masası


Renklendirin

Beyaz renkle kombinlenebilen canlı renkler eve bir hareket katar.


Eski kapıların yerine sürgülü duvarlar

Kapılar açıldığında çok yer kaplar. Sürgülü kapılar ise mucize etki yaratır. Uygun olan her yerde sürgülü ya da yana kayan kapıları kullanın.



Kendiniz küçük dolaplar yapın

Evde bulduğunuz boş bir alana (mesela küvetin yanına) yapacağınız küçük raflar kişisel bakım eşyalarınızı saklamanıza ve düzenli görünmenize yardımcı olur.


Gizli çekmeceler kullanın

Mutfak eşyaları için çekmece kullanmak hem pratiktir hem de mekan tasarrufu sağlar.


Verandanızı oturma odanıza katın

Verandalar rahat küçük akşam partileri ya da çay saatleri için alternatif olabilir. Kapalı ya da açık fark etmez verandalar evinizi genişletir ve boş zamanınızı geçirmek için farklı bir seçenek sunar.


Ayna duvarlar

Küçük odalarda ayna kullanmak mekanı daha büyük gösterir.


Gömme dolaplar kullanın

Kim demiş küçük evlerin gömme dolapları olamaz diye. Asma yatağınızın altına yapacağınız dolap hayat kurtarıcı olabilir.


Camlarınızı yüksek duvarlarınızı alçak tutun Camların duvarlarla oranı evin iç dekorasyonunu ve alan derinliğini tamamen değiştirebilir. Bu yüzden az duvar, geniş camlar evi daha ferah, aydınlık ve geniş gösterir.



Her tarafta beyaz kullanın

Bilinen bir gerçek ki beyaz renk, mekanları geniş göstermek için en büyük yardımcı. Tek renk kullanımı sizi sadeleştirir aynı zamanda. Bu yüzden ev rengine karar verirken beyazı ilk alternatif olarak düşünün.


Kendi tarzınızı koyun

Profesyonel dekorasyon yardımı alsanız da mutlaka kendi tarzınızı evinize yansıtın.


Odaları bölmek için perde kullanın

Perdeler biraz eski moda gibi görünebilir. Ancak doğru kumaş ve renk seçimiyle kullanışlı ve güzel bir dekorasyon önerisine dönüşür.


Banyoda renkli küçük küvet kullanın

Küçük banyolara çoğu zaman küvet koyulamaz. Açık bir banyoda cesur renkli bir küvet, banyoya bir karakter ve keyif katar.



HaberTürk