28 / 03 / 2024

Domotex Halı ve Zemin fuarının trendleri neler oldu?

Domotex Halı ve Zemin fuarının trendleri neler oldu?

Hannover kentinde düzenlenen Domotex Halı ve Zemin fuarının bu yılki katılımcılarından olarak sizlere fuar izlenimlerini ve yeni trendleri aktaracak taze taze. Keyifli okumalar...


Antalya' da Çam Halı' nın yöneticilerinden Melis Büyükçam kaleme aldı bugünkü yazıyı. Konu ise enfes! Her yıl Almanya' nın Hannover kentinde düzenlenen Domotex Halı ve Zemin fuarının bu yılki katılımcılarından olarak sizlere fuar izlenimlerini ve yeni trendleri aktaracak taze taze. Keyifli okumalar...


Bu sene Domotex 2015 fuarında çok renkli, eğlenceli ve keyifli modeller vardı.

Türk halıcılarının başlatmış olduğu Patchwork halılar dünya halı piyasasında Color Reform olarak geçen sene çok renklilik olarak ortaya çıkmıştı.


Amerika' nın ve Avrupa' nın tercihi olan ikat ve renkli kilim desenleri üretici konumundaki Hintli firmaların standlarında yerlerini almıştı. 


Moda olan çok renklilik ve koyu tonlar 2015' te  Türk tüketicisinin açık renk tercihini değiştirecek gibi gözüküyor. Dünyadaki en cok halı üreten ülke ünvanını Belçika' nın  elinden  alan Türkiye, önümüzdeki yıllarda halı modasının da öncüsü olacağı izlerini bu fuarda ciddi şekilde hissettirdi. 


Ayrıca Türk üreticilerinin bambu ve yün gibi doğal malzemelerle yapmış oldukları ürünlerde fazlasıyla beğeni topladı. 


Hürriyet Yazar Kafe