19 / 04 / 2024

Bosch Türkiye 300 milyon avroluk yatırım yapacak!

 Bosch Türkiye 300 milyon avroluk yatırım yapacak!

Bosch Türkiye Temsilcisi Young: ''Yüzde 30 tasarruflu enjeksiyon sistemlerini Avrupa'da sadece Bursa'da üreteceğiz''


Bosch Türkiye Temsilcisi ve Genel Müdürü Steven Young, 2012-2013 döneminde özellikle Bosch Bursa Fabrikası'na 300 milyon avroluk yatırım yapacaklarını belirterek, ''Yüzde 30 tasarruflu enjeksiyon sistemlerini Avrupa'da sadece Bursa'da üreteceğiz'' dedi. 

     Young, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ilk sanayileşen bölgelerinden biri olması, köklü bir sanayileşme geleneği ve sermaye birikimi yaratması sebebiyle Adana'nın Türk ekonomisi için önemli bir il olduğunu söyledi. 

     Adana'da Bosch'un tüm iş kollarının yöneticileriyle, kamu kuruluşlarını ve üniversite öğrencilerini ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade eden Young, Bosch'un yaşamın her alanına dair ürünler geliştirdiği kaydetti. 

     Young, Bosch Türkiye'nin, 2011 yıl sonu itibarıyla 10 bini aşkın çalışanı, 2 milyar avro cirosu ve 1,2 milyar avroluk ihracatıyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen tedarikçilerden biri olarak faaliyet gösterdiğini belirterek, yaptıkları her işte sürekli kalıcı başarıyı yakalamak ve pazarda lider bir konum elde etmenin ilk hedefleri olduğunu, bunu da yine insanı ön planda tutarak başarmak istediklerini dile getirdi. 

     Otomotiv endüstrisi için güvenilir ve yenilikçi bir iş ortağı olan Bosch Grubu'nun çalışmalarını gelecekteki trendler paralelinde yürüttüğünü anlatan Young, 2020 yılında toplam 115 milyon araç üretileceğini, bunun yaklaşık yüzde 10'luk kısmının elektrikli ve hibrid olacağını öngördüklerini ifade ederek, ''2010'dan bu yana bazı güçlü markalar için hibrid teknolojisini tedarik ediyoruz. 2013'te ise 13 otomobil üreticisi için 21 farklı projede elektrik motoru, güç elektronikleri ve akü teknolojisi gibi temel parçaların seri üretimine geçmeyi planlıyoruz. Bosch'un tüm bu parçaları, bir otomobilde kullanabilmesi en önemli gücüdür. Bunun için her yıl globalde 400 milyon avro ayırıyoruz'' diye konuştu. 

     Young, Bosch'un sürüşü daha emniyetli ve konforlu duruma getirmek için 100 yıldır çalıştığını, araç içindeki ve dışındaki insanların güvenliğine yönelik ''sıfır kaza'' hedefine de hızla yaklaştıklarını belirtti. 

     Bosch teknolojisi sayesinde motorların daha kompakt hale geldiğini ve 2015 yılında yakıt tüketimini yüzde 30 düzeyinde azaltacak bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını kaydeden Young, buna yönelik dizel ve benzinli enjeksiyon sistemlerinin Bursa fabrikasında üretileceğini dile getirdi. 

     Young, Bosch Türkiye olarak 2012-2013 yıllarında 300 milyon avroluk bir yatırım gerçekleştireceklerini, bunun yüzde 80'lik kısmının dizel ve benzinli yeni nesil ürünler için kullanılacağına dikkati çekerek, ''Bu yatırımlar Bursa fabrikasına yapılacak. Benzinli de yeni bir ürün getiriyoruz. Yüzde 30 tasarruflu enjeksiyon sistemlerini Avrupa'da sadece Bursa'da üreteceğiz. 2012 yılında yüzde 15'lik büyüme ve 1,4 milyar avroluk ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımlarımız neticesinde 2012-2013 döneminde bin 700 kişilik ek istihdam yaratmayı hedefliyoruz'' ifadesini kullandı. 

     Steven Young, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında öncü rol üstlenmek istediklerini, Türkiye ve Türk insanı için katma değer yaratmaya devam edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: 

     ''Bosch olarak, Türkiye'de 100 yılı aşan varlığımızı geleceğe taşımak konusunda son derece kararlıyız. Şimdi ilk hedef, 2023 Türkiye'sini hep birlikte inşa etmek. Belirli iş kollarında ve ürünlerde, bölgede üretim merkezi olmayı ve Ar-Ge'de önemli ülkelerden biri haline gelmeyi amaçlıyoruz. Bugün Bosch olarak, Türkiye'nin toplam ihracatında yüzde 1'in üzerinde önemli bir paya sahibiz ve bu oranı daha da artıracağız. Bir yandan dünyadaki en güncel teknolojiyi Türkiye'ye taşıyarak, diğer yandan da burada Ar-Ge ve üretim gücümüzü birleştirdiğimiz ürünleri dünya pazarına sunarak ülkemizin gelişimi için azami katkıyı sağlamak istiyoruz.'' 

     Geçen yıl faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde önemli başarılara imza attıklarını, 30'dan fazla araç markası için dizel ve benzinli enjeksiyon sistemleri üreten Bursa Fabrikası'nın, Kasım 2011 sonunda 100 milyonuncu enjektör üretim rakamına ulaştığını anlatan Young, Bosch Dizel Sistemleri Bursa Fabrikası, böylece grubun dünyadaki tüm üretim tesisleri içinde en çok ''common rail enjektör üreten fabrika'' unvanını biraz daha pekiştirdiğini bildirdi. 

     Young, Bosch Grubu içinde en iyi termoteknoloji fabrikası seçilen Manisa fabrikasında geçen yıl yıl 500 binden fazla kombi üretim adediyle rekor kırıldığını vurguladı. 

     Küresel rekabet gücünü artırmak için Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Young, ''Türkiye, Bosch Grubu'nun önemli Ar-Ge merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. 2011-2013 döneminde 66 milyon avroluk bütçe ayırdık. 2013 yılı sonuna dek bu alandaki çalışan sayımızı 300 kişinin üzerine çıkaracağız'' dedi. 

     Steven Young, ''Yaşam için teknoloji'' sloganıyla Bosch'un ekolojik sorunlara karşı hassasiyetini de ifade ettiklerini belirterek, ''Bosch Grubu olarak dünyada geçen yıl yaptığımız 4,2 milyar avroluk Ar-Ge yatırımının yarısı, çevreyi ve doğal kaynaklarımızı koruyan ürünlere yönelikti. Çevre konusu Bosch Türkiye için de büyük önem taşıyor. Son iki yılda, Türkiye'de hayata geçirdiğimiz 100'den fazla projeyle 13 bin 750 ton karbon emisyonunu önledik ve 1 milyon avro tasarruf sağladık. Böylece doğaya 600 bin adet ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadık'' diye konuştu. 

AA



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri