28 / 03 / 2024

MarkAntalya AVM satışta!

MarkAntalya AVM satışta!

FETÖ soruşturması kapsamında Antalya'da kayyum atanan MarkAntalya Alışveriş Merkezi için satış kararı verildi.


Antalya’nın en büyük AVM’si olan ve 2016 Ekim’de kayyum atanan MarkAntalya için satış kararı verildi. Bedel ve takvim henüz açıklanmazken kayyum atanan şirket sayısı 30 oldu.


Antalya'nın en büyük AVM'lerinden birisi olan MarkAntalya'yı bünyesinde bulunduran MLC şirketi ile Kadıahmetoğulları A.Ş'ye Antalya 5'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 2016 Ekim ayında kayyum atanmıştı. Antalya'da kayyum atanan şirket sayısı, Öpçin ile Bienal'in de aralarında olduğu ona bağlı şirketlerle birlikte 30'a ulaştı. Kayyum atanan şirketlerin peş peşe satışa çıkarılacağı vurgulanıyor.


400 MİLYON DOLARLIK BORÇ

Kadıahmetoğulları'nın büyük bölümü Bank Asya'ya olmak üzere toplam borcu 400 milyon dolara yaklaşırken, çözüm olarak AVM'nin satışına karar verildiği öğrenildi. MarkAntalya AVM ile birlikte Kadıahmetoğulları şirketinin Isparta'da henüz tamamlanmamış olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'ndeki dükkanların da satılması planlanıyor. Antalya'nın en büyük AVM'lerinden olan MarkAntalya'da 160'ın üzerinde mağaza bulunuyor. AVM'nin toplam aylık kira gelirinin 2.5 milyon dolar olduğu belirtilirken ihalenin ne zaman yapılacağı satış bedeli miktarının ne olacağı ise açıklanmadı. Satışın gerçekleşmesi ile şirketin borçlarının sıfırlanması hedefleniyor. MarkAntalya'daki esnaf ise durumu merakla bekliyor. Esnafın özellikle dolar bazındaki kiraların TL'ye çevrilmesi ve yüksek kur nedeniyle yeniden bir düzenleme yapılması yolunda talepleri var. Ancak AVM'deki belirsizlik süreci nedeniyle bu taleplerle ilgili herhangi bir şey yapılamıyor


KİRALARDA HACİZ VAR

AVM son olarak mağazalardaki kira gelirleriyle ilgili yapılan düzenlemeyle dikkat çekmişti. Kadıahmetoğulları şirketinin Bank Asya başta olmak üzere çeşitli bankalara olan ve yüz milyonlarca lirayı bulan borcu nedeniyle AVM'deki mağazaların kiraları üzerine haciz konmuştu. Kadıahmetoğulları A.Ş. ise bu hacizden kurtulmak için AVM'deki kira hakkını MLC Döner isimli bir şirkete devrederek manevra yapmış, ancak bu girişim işe yaramamış ve her iki şirkete de kayyum atanmıştı.


KAYYUM ATANAN ŞİRKETLER

MLC Döner, Kao Restoran, Tantun Restoran, Makarnacım Restoran, Telveli Kahve Restoranş, Lezzeti Kumpir Restoran, Keyfi Tatlı Restoran, Portakal Çiçeği Kafe, Mark Et Döner, Köşebaşı Kafe Restoran, Ünitaş İnşaat Hayvancılık, Kao Otopark İşletmesi, Kırmızı Şef Restoran, Modaburda Tekstil, Bisimit Restoran, Danyel İnşaat, Ebrer Ziraat Tarım, Kat-Kar Mühendislik, T-Energy Elektrik, Eflatun, Çağ Sigorta, Çağ Otomotiv, Akıllar Petrol, Evci Restoran, Ka-Sa İnşaat, Öpçin İnşaat, Öpçin Mobilya, Bienal Mobilya, Bienal AŞ, B Pro Mobilya.



Sabah