28 / 03 / 2024

Çankaya Maltepe Park AVM'ye talip çıkmadı!

Çankaya Maltepe Park AVM'ye talip çıkmadı!

Çankaya Belediyesi Kızılay'a 5 dakika mesafedeki Maltepe Park AVM'yi önceki gün ihale ile satışa çıkardı. 12 dönüm arazi üzerine kurulan ve 40 bin metrekare kapalı alana sahip olan AVM'ye tek bir kişi bile talip olmadı.


CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, bir türlü kâra geçiremediği Maltepe Park AVM’yi ikinci kez satışa çıkardı. 149 milyon TL’lik AVM satılabilsin diye 91 milyon TL’ye indirildi ama alıcı çıkmadı.


Çankaya Belediyesi Kızılay'a 5 dakika mesafedeki Maltepe Park AVM'yi önceki gün ihale ile satışa çıkardı. 12 dönüm arazi üzerine kurulan ve 40 bin metrekare kapalı alana sahip olan AVM'ye tek bir kişi bile talip olmadı. İş yapmadığı için bölge halkı tarafından 'Hayalet AVM' olarak adlandırılan mülk piyasa değeri olan 140 milyon yerine 91 milyon TL'ye satışa sunulsa da alıcı bulamadı.


YİNE SATILAMADI

AVM'nin yüzde 57'sine sahip olan Çankaya Belediyesi bir türlü dikiş tutturulamayan dev komplekste 'Çankaya Çarşı' adını vererek yöresel ürün satışları yapmıştı. Zaman zaman Çankaya Belediyesi'nin boş durmasın diye kültürel faaliyetler de yaptığı AVM'den istenen verim bir türlü alınamadı. Çankaya Belediyesi tarafından daha önce 29 Mart'ta da satışa çıkarılan AVM'ye hiçbir yatırımcı sıcak bakmamıştı. 2008 yılında hizmete giren ve metruk görüntüsü sergileyen AVM'nin bundan sonraki akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu.


Sabah