29 / 03 / 2024

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul ve silüet iddialarına kare kare cevap! İşte foto-galeri!

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul ve silüet iddialarına kare kare cevap! İşte foto-galeri!

Astay Gayrimenkul, İstanbul silüeti tartışmalarında OnaltıDokuz İstanbul projesine yönelik iddialara Haydarpaşa, Üsküdar, Kız Kulesi, Karacaahmet ve Cankurtaran noktalarından gerçekleştirdiği fotoğraf çekimleriyle cevap verdi


Helikopter kamerası çekimi ile gerçekleştirilen fotoğraflar, Astay Gayrimenkul tarafından hazırlanan "OnaltıDokuz İstanbul ve Silüet" kitabında yer aldı.

Haydarpaşa - 15 metre yükseklikten

Farklı açılardan İstanbul silüeti fotoğraf çekimleri, 19 Eylül haftası boyunca sabah saatlerinde Haydarpaşa, Haydarpaşa-Salacak arası, Üsküdar, Kız Kulesi, Karacaahmet ve Cankurtaran açıklarından, helikopter kamera ile farklı yüksekliklere çıkılarak gerçekleştirildi.

Haydarpaşa - 100 metre yükseklikten

İşte silüet tartışmalarında yöneltilen iddialara cevap niteliğindeki fotoğraflar ve OnaltıDokuz İstanbul hakkındaki önemli detaylar...


Haydarpaşa-Salacak - 15 metre yükseklikten

Astay Gayrimenkul tarafından yapılmakta olan OnaltıDokuz İstanbul projesi 36, 32 ve 27 katlı toplam 3 kuleden oluşmaktadır.

Haydarpaşa-Salacak - 100 metre yükseklikten

Toplam 154.203 metrekare inşaat alanına sahip projenin 79.956 metrekaresi yer üstündeki kulelerden ve 74.247 metrekaresi ise yer altındaki ağırlıkla otopark alanlarından oluşmaktadır.

Üsküdar - 15 metre yükseklikten

36 katlı kulenin yerden yüksekliği 137.60 metre 32 katlı kulenin yerden yüksekliği 123.60 metre ve 27 katlı kulenin yerden yüksekliği 106.10 metredir.

Üsküdar - 100 metre yükseklikten

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, projenin şehir silüetine etkisini de içeren Avan Proje onayı verilmiştir.

Kız Kulesi - 15 metre yükseklikten

Meri mevzuat, tasdikli planlar ve tasdikli avan proje onayı çerçevesinde yapı ruhsatı Aralık 2009 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi tarafından verilmiştir.

Kız Kulesi - 100 metre yükseklikten

Projenin inşaatı, 2010 yılı Mart ayında başlamış, zemin çalışmalarını takiben Mayıs 2010 tarihinde ilk temel atılmıştır.

Karacaahmet - 30 metre yükseklikten

Gelinen noktada inşaatların kaba yapıları tamamlanmış, çatı vizesi diye tabir edilen yapının en yüksek noktası olarak belirtilen noktaya gelindiğini gösteren onaylar alınmış ve cephe kapsamının yüzde 70'i tamamlanmıştır.

Karacaahmet - 100 metre yükseklikten

İnce işleri devam etmekte olan projenin peyzaj ve çevre uygulamasına geçilmektedir.

Cankurtaran açıkları - 50 metre yükseklikten

Proje imalatı, 2012 ilk yarısında tamamlanmak üzere ilerlenmektedir.

Cankurtaran açıkları - 100 metre yükseklikten

OnaltıDokuz İstanbul ve Silüet foto-galeri için tıklayın!