28 / 03 / 2024

Torba Yasa'yla okul ve yurt yapana ücretsiz arsa tesis edilecek!

Torba Yasa'yla okul ve yurt yapana ücretsiz arsa tesis edilecek!

Kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere mülkiyeti Hazineye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile "bedelsiz irtifak hakkı" tesis edilebilecek.



Ekonomiyi rahatlatacak torba Meclis’e geldi. Yasa teklifi, 30 yıl üstü hizmete emeklilik, borcunu ödeyenlerin kara listeden çıkarılması ve açıklanan ekonomi paketinin hayata geçirilmesi için gerekli düzenlemeleri içeriyor.


Hükümet, ekonomiye nefes aldıracak yatırım, istihdam ve üretimin önünü açacak önemli adımlar içeren yasa tasarısını Meclis gündemine taşıdı. Önümüzdeki günlerde hızla Meclis Genel Kurul gündemine getirilmesi planlanan tasarı, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı ekonomi paketinin yasal ayağını oluşturuyor. Buna göre finansman imkanlarını geliştirmek ve kredi sisteminin etkin işlemesine katkı sağlamak amacıyla firmalara kredi garantisi veren kredi garanti kurumlarına 25 milyar liraya kadar nakit kaynak aktarılabilecek.


OKUL VE YURT YAPANA 49 YIL ÜCRETSİZ ARAZİ


Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan, öğrencilere yönelik eğitim ve yurt faaliyeti bulunan vakıflardan Gençlik ve Spor, Maliye ve Milli Eğitim bakanlıklarınca belirlenen şartları sağlayanlar lehine, kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere mülkiyeti Hazineye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile "bedelsiz irtifak hakkı" tesis edilebilecek.


Yeni Asır