16 / 04 / 2024

Sinerji Gayrimenkul İzmir rayiç bedellerinin güncellenmesini değerlendirdi!

Sinerji Gayrimenkul İzmir rayiç bedellerinin güncellenmesini değerlendirdi!

Her yıl yeniden değerleme oranında artan emlak beyan değerleri , 4 ( dört ) yılda bir kez de değerleri güncel duruma göre yeniden tespit edilerek belirleniyor...


Esenyurt Gülpark Yaşam teslimleri ne zaman




2014 – 2017 yılları için belirlenmiş olan yeni rayiç bedeller, 01.01.2014 yılından itibaren tapu harç bedellerini ve emlak vergilerini  İzmir’in özellikle bazı bölgelerinde oldukça yükseltmiş durumda.


Realty World Sinerji Gayrimenkul Brokerı Ali Dere “Piyasa fiyatlarıyla belediye rayiç bedellerinin birbirine yaklaşması olumlu bir durum olarak görülse de bazı bölgelerde birden birkaç katına çıkan rayiç bedeller ilgilisine ciddi oranda maliyet getiriyor. 

Bilindiği üzere konutta KDV oranı da 01.01.2013 tarihinden itibaren arsa rayiç bedellerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu bakışla arsa rayiç bedellerinin artışı taşınmaza çeşitli maliyet artışları yüklüyor. Önümüzdeki dönemde gayrimenkul fiyatlarında maliyete bağlı bir artış söz konusu olacağını varsayabiliriz. Henüz satıcı piyasasının yüksek KDV uygulamasına (yapı ruhsatını 01.01.2013 öncesi alanlar ya da yapı ruhsatı aldığı dönemdeki rayiç bedeline göre KDV oranı %18 olmayan yapılar ) geçmediği gayrimenkulleri satın almak mantıklı olacaktır.” dedi.