28 / 03 / 2024

Sarıyer Gümüşdere'de satılık 600 dönüm arazi!

Sarıyer Gümüşdere'de satılık 600 dönüm arazi!

Mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alınan İstabul'un önemli sebze kaynağı Sarıyer Gümüşdere'nin 600 dönümlük tek parça tarım arazisi özelleştirme kapsamında satılığa çıkarıldı.


Tarlasera dergisinin Ağustos sayısında yer alan habere göre 92 dönümü sera olan araziye 2 yıldan beri artıma tesisi yapılmak isteniyor. Tarım arazisinde domates, kabak, salatalık, marul, karalahana, pazı karnabahar, havuç, yeşillik gibi sebzelerden mısır, pancara, elma, böğürtlen ve hatta süs bitkilerine kadar çok farklı ürün yetişiyor. Tarlalar Sarıyer, Arnavutköy, Beşiktaş gibi ilçelerin pazarlarını besliyor. Köyde kendi imkanlarıyla oluşturdukları tarla ve seralarda üretim yapan 650 üretici ve ailesi hem açık hem de örtü altı üretim yapıyor. Ancak 2011 yılında Gümüşdere arazisinin 79 dönümü "ileri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" kurma amacıyla İSKİ'ye tahsis edildi. Hem tarım arazilerinin bir kısmını hem de toprağı ve havayı tehdit eden bu projeye Toprak Koruma Kurulu da oybirliğiyle destek verdi. 


Yürürlükte sera alanı olarak görülen bu alan marjinal tarım alanı olarak gösterilerek imara açılma tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Gümüşdere'nin tek parça tarım arazisi Mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alındı. 


Aydınlık Gazetesi