19 / 04 / 2024

Kastamonu Tosya'da 50 fabrika arazisine onay geldi!

Kastamonu Tosya'da 50 fabrika arazisine onay geldi!

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın Tosya’da 50 fabrika arazisine onay verdi.


OSB müteşebbis heyet toplantısına katılmak için ilçeye gelen Vali Şehmus Günaydın Hükümet Konağı girişinde Kaymakam Yusuf Cıbır, Özel İdare genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısına katılan Vali Şehmus Günaydın OSB’nin ikinci etap kurulum için 1.000.000 (bir milyon) m2 lik alanın fizibilite çalışmaları konusunda bilgi aldı. Yaklaşık 600bin m2lik alanda kurulan ve 41 parsel olan Tosya OSB’nin kısa sürede fabrikaların kurularak çalışmaya başlaması ve halen aktif 13 fabrikanın olması, 22 fabrikanın inşaatının devam etmesi ve doluluk oranının %80’i geçmesi nedeniyle ikinci etap OSB çalışmalarının başlatılmasını olumlu karşılayan Vali Günaydın çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Müteşebbis heyet toplantısına başkanlık eden Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın en hızlı büyüyen OSB olarak 1.000.000 (bir milyon) m2 alanın istimlak edilerek ikinci etap OSB nin kurulması çalışmalarına onay verdi.

Uluslararası firmaların da yoğun ilgi gösterdiği Tosya OSB’de yeni alanın istimlak edilmesiyle parselasyonu yapılacak ve kurulacak olan yaklaşık 50 fabrikanın ilçenin kalkınmasında etkin rol oynayacak.



Hürriyet