18 / 04 / 2024

Emlak Konut Kartal arsaları ile ilgili düzeltme metni yayınladı!

 Emlak Konut Kartal arsaları ile ilgili düzeltme metni yayınladı!

Emlak Konut Kartal arsaları ile ilgili düzeltme metni yayınladı. Ana hissedarı TOKİ olan, SPK ve SPK'nın GYO tebliği hükümlerine göre faaliyet gösteren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kartal arsaları ile ilgili düzeltme metni yayınladı...



Emlak Konut'tan cevap ve düzeltme metni;


Şirketimiz Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., ana hissedarı TOKİ olan, SPK ve SPK'nın GYO tebliği hükümlerine göre faaliyet gösteren, denetim usulleri bakımından başta SPK, Sayıştay ve TBMM KİT komisyonu denetimine tabi, halka açık bir anonim şirkettir. 

Tekzibe konu haberde bahsi geçen Kartal arsaları, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Şirketimiz arasında 24.04.2012 tarihinde imzalanan Protokol ile satın alınarak mülkiyetimize geçmiştir. 


Söz konusu mülklerin içinde yer aldığı Kartal Merkeze ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, ilgili belediyesi tarafından 06.07.2012-06.08.2012 tarihleri arasında askıya çıkartılmıştır. Akabinde Şirketimiz tasarrufunda bulunan parseller üzerinde plan değişikliği çalışması yapılmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan planlar, 07.11.2012-06.12.2012 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan panosu ile web sitesinde askıya çıkarılmıştır. 

Şirketimiz Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. mülkiyetindeki söz konusu taşınmazlar, Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı usulü ile ihaleye çıkarılmış ve ihalede en iyi teklifi veren Eltes İnş. 

Tesisat San ve Tic. A.Ş. - DAP Yapı İnş San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı ile Beyoğlu 53. Noterliğinin 04 Şubat 2013 tarihli, 1521 yevmiye no'su ile tasdikli "İstanbul Kartal Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi" akdedilmiştir. 


Yapılan işlemler yasal mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmiş olup, hukuken geçerliliklerini korumaktadırlar. 

Bu açıklamanın, 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederiz.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. adına 


Nurettin Şam 1. Hukuk Müşaviri

Murat Kurum Genel Müdür 




Birgün




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016