18 / 04 / 2024

Beykoz'da 3 bin 300 aile tapusuna kavuşuyor!

 Beykoz'da 3 bin 300 aile tapusuna kavuşuyor!

Beykozluların kuşaktan kuşağa miras kalan imar sorununda çalışmalar sonuç vermeye başladı. Beykoz Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi arazilerinin devri yoluyla 3 bin 300 aileyi tapu sahibi yapıyor....



Beykozluların kuşaktan kuşağa miras kalan imar sorununda çalışmalar sonuç vermeye başladı. Beykoz Belediyesi İBB arazilerinin devri yoluyla 3300 aileyi tapu sahibi yapıyor. 


İlçe sakinlerinin yıllardır üzerinde yaşadıkları arazilerde gerçek hak sahibi olması ve tapularına kavuşması için 4,5 yıldan bu yana kararlılıkla gayret ettiklerini belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, imar çalışmalarının meyvelerinin alınmaya başladığını, çalışmaların yasalar çerçevesinde ve ilkeli şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi; 


“İBB satışlarında her aşama yasalara uygun ve ilkelidir. Satışlar başlamadan önce bir hafta boyunca ilçe sakinlerimizi belediye düğün salonunda mahalle mahalle toplayarak bilgilendirdik. İlçe sakinlerinden gelen talep üzerine vadeli satışları 5 yıla çıkardık. İmar konusunda gösterdiğimiz bütün gayretler, yaptığımız bütün çalışmalar halkımızın menfaati içindir. Fiyat Takdir Komisyonu tarafından belirlenen fiyatlar oldukça normal ve bölge şartlarına uygundur.“diyerek getirilen kolaylıkları aktardı. 


2 yıl KDV’yi Bekledik 


İBB parsellerinde iki yıl yasal süreyi bekleyerek vatandaşların menfaatini koruduklarını belirten Çelikbilek: “Bana satışları neden seçim öncesinde yapıyorsun? diye soruyorlar. Bunun öncelikli sebebi vatandaşlarımızın bir an önce tapusuna kavuşması içindir. Diğer bir sebep ise vatandaşların ödeyeceği %18’lik KDV’de yasal sürenin dolmasını beklememizdir. O sürede bu hafta doldu. Biz de ihale sürecini başlattık. %18 ilave KDV payı vatandaşlarımız cebinde kaldı. Her hizmetimizde olduğu gibi Beykozlular’ın menfaatini düşünüyoruz.” dedi. 


Kimse Hak Kaybına Uğramayacak 


Kadastral parsel satışıyla ilçe sakinlerinin hakkını da koruduklarını söyleyen Başkan Çelikbilek; “Tapu çalışmalarını imar parseli üzerinden değil, kadastral parsel üzerinden başlattık. Böylece ada bazında herkesin hak sahibi olmasını sağladık. Şayet vatandaşlarımız imar parseli üzerinden alsalardı bazı vatandaşlarımız hak kaybına uğrayacaktı. Bu şekliyle kimse hak kaybına uğramayacak. Vatandaşımızın 10 m2 yerini bile gözettik. Yarın bir dönüşüm olursa vatandaşımız her yerde hak sahibi olsun diye bu yola başvurduk. ” şeklinde konuştu. 


Muhalefet Süreci Engelliyor 


İmar çalışmalarının bazı kesimler tarafından sabote edildiğini de belirten Başkan Çelikbilek; “Biz hizmet ederken, vatandaşlarımıza tapulu ve huzurlu yaşamı hazırlarken olayı sabote edenler var. Onların niyetlerini iyi anlayın. Bu girişimler hükümetimizin başarısını çekemeyen, hazmedemeyen kesimlerini işidir. İmar konusunda kimin ne yaptığını herkes bilsin. Şimdi muhalefet yapanlar geçmişte vatandaşın tapu almasını engellediler. 1987’de tapu tahsis belgesini iptal ettirdiler. Buradaki vatandaşlarımızın da hiçbiri tapusunu alamadı. Muhalefetin niyeti vatandaşın beklentisinden siyasi kazanç sağlamaktır.” diyerek vatandaşları uyardı. 


Belediyenin Geliri Artıyor 


Satışlar konusundaki eleştirilere de değinen Başkan Çelikbilek: “Bizi İBB parsellerini satıyoruz diye eleştiriyorlar. Bu satışlara eleştiriler son derece yanlıştır. İhalesini başlattığımız bu çalışmayla vatandaşların 50-60 yıldır oturdukları yerlerin kendilerine verilmesini sağladık. Buralardaki vatandaşlarımızı hak sahibi yaptık. Vatandaşlarımız tapularına kavuşurken belediyemizin de geliri artacak. Elde edilen gelir yine ilçeye hizmette kullanacak, kazanan yine ilçemiz ve Beykoz halkı olacak. İBB Satışlarına itiraz bölge halkına saygısızlıktır.” dedi. 


Tarihi Günler Yaşanıyor 


İlçenin tarihi günler yaşadığını da vurgulayan Başkan Çelikbilek: “Beykoz tarihinde görmediği bir çalışmaya tanıklık ediyor. 3 bini aşkın hak sahibi tapusuna kavuşacak. Birimlerimiz gece gündüz çalışıyor. Çalışmalar esnasında yer darlığı gibi bazı eksiklerimiz olabilir. 4,5 yıldır olduğu gibi kapılarımız vatandaşlarımıza sonuna kadar açık, doğru hizmetin ve doğru bilginin adresi biziz. Vatandaşlarımızdan istirhamım yalnızca bize itibar etmeleridir. Provokasyonlara kanmayın” şeklinde konuştu. 


Proje Alanı Beykoz İçin Büyük Bir Kazançtır 


2/B konusunda da çalışmaların son aşmaya geldiğini söyleyen Başkan Çelikbilek: “İmar konusunda vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2/B çalışmalarında son aşamalardayız. Aralık sonuna kadar 20 bine yakın parselin devrini alacağız. 25 ayrı yerde proje alanı uygulaması yapacağız. Proje alanı diğer ilçeler arasında yalnızca ilçemizde olan bir çalışmadır. Proje alanı Beykoz için büyük bir kazanç, her anlamda çağ atlamadır. “ diyerek proje alanının ilçe için önemini vurguladı. “Ben Beykoz Halkı’nın burada kalması için mücadele ediyorum.” diyen Başkan Çelikbilek, “İmar çalışmasıyla herkes Beykoz’da kalacak. İnsanımızın iyiliği için çalışıyorum. 1962 yılında beri aynı sokaklarda geziyorum. Bu çalışmayla bölge halkına en iyi hizmeti verdiğime inanıyorum. Taahhüt diyorlar. Taahhütlere istediğiniz şerhi düşebilirsiniz biz bu hakkı başından beri verdik.” diyerek sözlerini tamamladı.



LEYLA AKDEMİR

Ev hanımıyım, eşimle birlikte geldik. 18 yıldır Çiğdem mahallesinde oturuyoruz. Bu süreç bizi maddi olarak biraz yıpratacak olsa da, manevi olarak oldukça iyi etkileyecek. Sonuç olarak insanların eline gerçek tapunun geçmesi iyi bir olay. Bu durum, hayata dair önümüzü daha net görmemizi sağlayacak. Bu konuda borcu olanlar da düşünülüp, indirime gidilirse daha da iyi olur kanaatindeyim. Başkanımız çok iyi, hiçbir sorunumuzu geri çevirmedi. Mesela sorunumu söyledim, ertesi günü çözüme kavuşturuldu. Bizi her konuda olduğu gibi bu konuda da çözüme kavuşturan başkanımıza ve yetkililere çok teşekkür ediyoruz.


YUSUF KARAKAYA

Ben elektronikçiyim, babamı temsilen tapu işimi halletmek için buraya geldim. 30- 40 yıldır ailece Çubuklu’da ikamet etmekteyiz. Uzun yıllardır tapuyla ilgili yürütülen bu çalışmanın bizim açımızdan olumlu sonuçlandığını düşünüyorum. Daha önce hak talep edemiyorduk. Hiç olmazsa yerimiz beli olur ve kimse bizi rahatsız etmez. Artık gösterebileceğimiz bir tapumuz olacak. Yerimiz belli olacağı, daha da garantili olacağı için o yüzden seviniyoruz.


TEMEL KARATAŞ

50 yıldır Paşabahçeli’yim. Biz 4 kardeşiz. Bu tapu olayında yer sahibi olacağım, yerim belli olacak diye 

seviniyorum. Yetkililere bizi belirsizlikten kurtardıkları için teşekkür ederiz.


NAZAN ALTUN

Muhasebeciyim. 32 yıldır Çubuklu’da oturuyorum. Tapuları aldığımız için, kesinlikle mutluyuz. Bu kadar cüzi miktarda meblağ ödeyerek belgemizi alacağımız için, mutluyuz.


KEMAL SANDALCILAR

40 yıldır Paşabahçe’de ikamet etmekteyim. SSK’dan emekli oldum. Hiç olmazsa bir yer sahibi olacağımız için çok memnunuz. Başkanımıza ve yetkili kişilere teşekkür ederiz.


TESLİME DEMİR

20 yıldır Çubuklu’dayım. Tapumun olacağına tabiî ki seviniyorum. Başkanıma, ekibine çok teşekkür ediyorum.




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler