29 / 03 / 2024

Araplar Samsun Ayvacık'tan 40 dönüm arazi aldı!

Araplar Samsun Ayvacık'tan 40 dönüm arazi aldı!

Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) Başkanı Hasan Çelik, "Araplar, Suudi Arabistan'dan burayı öğrenip, Ayvacık'a hakim bir tepeden 40 dönüm yer alıp buraya bir tatil köyü kurmayı planlıyor. Yeri aldılar, şimdi izin işlemlerini halledip buraya tatil köyü kuracaklar. " dedi


Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) Başkanı Hasan Çelik, yaptığı açıklamada, Ayvacık'a "saklı cennet" denildiğini belirtti. Çelik, Arapların, ilçeye hakim bir tepeden aldığı arsa üzerine tatil köyü kurulacağını ifade ederken, "Suudi Arabistan'dan burayı öğrendiler ve şimdi izin işlemlerini halletmeye çalışıyorlar" dedi.


İlçedeki birçok şelalenin "saklı cennet" ismini aldığını anlatan Çelik, "İlçedeki şelaleler, 'saklı cennet şelaleleri' olarak adlandırılıyor. Bu şelaleleri bilenler yok. Buranın tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Ayvacık'ın turistler tarafından ziyaret edilmesini, buranın cennet gibi yerlerinin herkes tarafından görülmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz" dedi.


"Araplar bu cenneti keşfettiler" diyen Çelik, Samsunlu olup Ayvacık'ı bilmeyen çok sayıda kişi bulunduğunu dile getirdi.


Çelik, şunları kaydetti:


 40 dönüm yer alıp tatil köyü kurmayı planlıyor


"Araplar, Suudi Arabistan'dan burayı öğrenip, Ayvacık'a hakim bir tepeden 40 dönüm yer alıp buraya bir tatil köyü kurmayı planlıyor. Yeri aldılar, şimdi izin işlemlerini halledip buraya tatil köyü kuracaklar. Araplar burayı tercih ediyorlar çünkü buranın yeşilliği, doğası, şelaleleri, havası çok güzel, onlar için de tercih edilebilir bir yer. Uzungöl, Ayder gibi buranın da daha fazla tercih edilme sebebi doğamız. Doğanın saflığı ve buranın el değmemiş olması. Bakir bir yer. Yatırımcıları buraya bekliyoruz. Burada çok güzel yatırım yapılabilecek yer var. Geçenlerde Fransızlar geldi. Onlarla görüştük. Buranın tanıtılması için turizm projeleri hazırlıyoruz. Araplar daha fazla yer almak için çalışmalarını sürdürüyor."


"Su ihtiyaçlarını şelalelerden karşılıyorlar"


Şelalelerin yer aldığı Çamalan köyü sakinlerinden Bahri Çakır ise akan suyun buz gibi olduğunu söyledi.


Bölgeye daha fazla turist beklediklerini vurgulayan Çakır, "Şelalelerden akan su buz gibi, kireçli değil. Biz hiç dolaba su koyup soğutmuyoruz. Su ihtiyacımızı bu şelalelerden karşılıyoruz. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz" dedi.




Dünya