29 / 03 / 2024

Arap yatırımcıların gözü Samsun'da!

 Arap yatırımcıların gözü Samsun'da!

Samsun'un 'saklı cennet' sloganıyla turizme açılan 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesi, doğal güzellikleriyle yabancı turizm yatırımcılarının gözdesi oldu. Geçen yıl bir Arap yatırımcının tatil köyü yapmak için 30 dönüm arazi satın almasının ardından başka yabancı yatırımcıların da bölgede uygun arsa arayışı içinde oldukları belirtildi.


Samsun'un Ayvacık ilçesinde geçen yıl bir Arap yatırımcının tatil köyü yapmak için 30 dönüm arazi satın almasının ardından başka yabancı yatırımcıların da bölgede uygun arsa arayışına girdi.


Arap yatırımcılar, Samsun'un doğal güzellikleriyle ünlü Ayvacık İlçesi'ni keşfetti. Geçen yıl bir Arap yatırımcının tatil köyü yapmak için Örencik mevkisinde 30 dönüm arazi satın almasının ardından, Katar'dan bir başka girişimci de tatil tesisi yapmak için 10 dönüm arsa satın aldı. Ayrıca Dubaili bir işadamı da yine bölgede turizm yatırımı yapmak için arayış içerisine girdi.


'KAR TOPU ETKİSİ YARATACAK'

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, ilçenin çok önemli doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İki baraj gölüne sahip. Bölgemizde otellerimiz de mevcut. Trabzon Uzungöl'e Arap turist getiren acenteler bizim ilçemizle de ilgilenmeye başladı. Hem Büyükşehir Belediyesi hem Valilik, değişik organizasyonlarla buraya Arap turizm acentelerini, yatırımcılarını getirip gezdiriyor. Dolayısıyla bu da Arap turistlerin burayı tanımalarını sağlıyor. Buna Türk Hava Yolları da ciddi destek veriyor. İnsanlar da bir farkındalık oluşturuluyor. Bizim hedefimiz doğru tanıtım planlamasını yapmak. Bir Arap yatırımcı burada bir yer satın aldı ve tatil köyü kurma gibi bir projesi var. Biz onun bir kartopu etkisi yaratacağını, yatırımları yatırımların takip edeceğini umuyoruz. Farklı farklı yatırımcılar gelip bizimle de görüşüyorlar. Arayış içinde olan 3- 4 yatırımcı var. Bir de butik otel kurma isteği var."


'HEM YATIRIMCILARIN HEM DE TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR'

Kaymakam Kuruca Ayvacık'a günübirlik turlar düzenlenmesi için de çalışmaların olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Burada önünde sporlarının yapılabileceği, bir alan oluşturmak istiyoruz. Biz bu yaz ciddi bir turist döngüsü olmasını bekliyoruz. Ayvacık sahip olduğu doğal güzellik ile Arap dünyasından hem yatırımcıların hem turistlerin ilgisini çekiyor. Önümüzdeki 5 yılda Ayvacık'ın çehresinin çok değişeceğini, sahip olduğu doğal güzelliklerin hakkı olan yere geleceğini düşünüyorum." 


'YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ VAR'

Ayvacık Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Belur da Ayvacık'ın 'saklı cennet' ismiyle 2010 yılından bu yana turizm, koruma ve gelişim bölgesi olduğunu dile getirerek şu bilgileri verdi:

"Ayvacık eko turizmin her türlü potansiyeline sahip. Türkiye eko turizmi yeni tanıyor. Ama Karadeniz'de turizm hızlı farkındalığı oluşmuş durumda. Bu anlamda yabancı yatırımcıların yoğun ilgisi var. Arazi alıp tatil köyü veya otel yapmakla ilgili. Bu yatırımların ilgilerini planlı ve ölçekli yapmaya çalışıyoruz. Çevreyi ve ekolojik yapıyı bozmadan kontrollü bir gelişim sağlayacak alt yapı gelişim planlamalarını yapıyoruz. Bir yere birden yabancı yatırımcının ilgisi çok olabilir ama, iyi bir araştırma yapmadan ön süzgeçten geçirmeden bu taleplere hepsine karşılık verirsek burada hedeflediğimiz 2017, 2019 ve 2023 hedeflerine kontrollü ve istikrarlı gidemeyeceğimizi düşünüyoruz. Bu nedenle talepleri iyi değerlendirip, doğru ve yerinde olan yatırımların önünü açıp ilçemizi Türkiye'de ve dünyada tanıtmayı arzuluyoruz."


Radikal



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler