18 / 04 / 2024

3. havalimanı için acele kamulaştırmada fiyatlar düşük kaldı!

 3. havalimanı için acele kamulaştırmada fiyatlar düşük kaldı!

İSTANBUL’ un üçüncü havalimanı Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın Arnavutköy - Göktürk - Çatalca kavşağında 7700 hektarlık Akpınar ve de Yeniköy köyleri arasındaki alanda yapılacak...


Yenişehir projesinin açıklanmasıyla bölgedeki arsa fiyatları yüzde 100’ün üzeirnde prim yaptı. Bireysel ve kurumsal yatırımcılar bölgeye akın ederken sadece Arnavutköy’deki emklaçı sayısını 1000’i aştı. Devlet tarafından yapılacak kamulaştırma çalışması birçok hak sahibinin planlarını alt üst etti. TOKİ, kurduğu komisyonla hak sahiplerinin arsalarına teklif götürdü. Teklifler bölge halkının beklentilerinin altında kalınca fiyat tartışması baş gösterdi.

TOKİ’den gelen teklifin güncel rakamlardan uzak olduğunu iddia edenlerin bir kısmi için hukuki süreç devam ediyor. Akpınar Köyü’nde 10 parsel alana sahip Akçelik Madencilik’in avukatı Kemal Altın, “TOKİ, bir yıl önce metrekaresi 22.5 liralık teklifte bulundu. Burada ortalama fiyat 500 lira. 


TOKİ kamulaştırma kararına göre insanlara teklif götürüyor. Kabul etmeyenler bunu beyan ediyor. TOKi de mahkemeye gidip siz tespit edin diyor” dedi. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ise, komisyonun sahada ve tapu dairelerinde çalışma yaptığını ve buna göre rakam belirlediğini söyleyerek, “Mal sahibi arsalarını pahalı görür. Kamu da hakkıyla alma derdinde. ‘Ucuza kapatmak’ diye bir şey yok” dedi.


Hürriyet




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016